Welkom bij Cora Zuiderhoek Schilderijen

Projecten

Creatieve Projecten..

Als ik eenmaal een onderwerp voor een schilderij heb, kan ik mij daar helemaal in vastbijten. Ik probeer dan alles over dat onderwerp te weten te komen en daarbij schiet ik soms aardig door. Zo heb ik aan het onderzoek naar koning Arthur ruim 2 meter boeken overgehouden.
Door mij zo in een onderwerp te verdiepen, groeit mijn inspiratie. Het oorspronkelijke onderwerp leidt dan vaak tot een waar project, dat soms tientallen schilderijen oplevert.

De omslag kwam bij de serie Godinnen, eerst gemaskerd, daarna onbedekt. Met de serie Power Vrouwen kon ik nog meer passie inbrengen.
Leuk was ook het schilderen van bekende personen, neergezet in een irreële situatie, zoals bv Joe Cocker op het terras van café Koops in Haarlem of de bekende violiste Janine Janssen, komend uit een box.

Mijn eerste project betrof dus koning Arthur.
Een bezoek aan een indianenreservaat in de Verenigde Staten inspireerde mij tot een nieuw project, het maken van een serie schilderijen van deze boeiende mensen.
Daarna volgde een project met Toreadors. Maar ik zag nog steeds niet de warmte die ik eigenlijk in mijn schilderijen wilde brengen.

Mijn creatieve omzwervingen brachten mij eind 2016 – dit keer samen met mijn schildervrienden – bij een trendy workshop Dikke Dames schilderen. Ik werd daar zo vrolijk van dat ik, na ‘het oefenen’ van Rubensachtige figuren, een eigen (verhalende) stijl ontwikkelde.  Deze stijl blijkt erg in trek te zijn. De opdrachten stromen binnen.
Veel schilderijen uit deze collectie hangen zowel in Nederland als in het buitenland aan de muur.

Locaties Schilderijen

Atlanta 11
California 2
Florida 3
Nederland 25
Noorwegen 1
Sidney 1
Singapore 1
Spanje 8
Wisconsin 1
Zanzibar 1